JH


Click
Klikkaa
kuvia!

Jaana Kautto

 

Esitän keskiaikamusiikkia Pentti Lydekenpojan roolihahmossani. Pentti Lydekenpoika, 1390-1461,  toimi Yläsatakunnan voutina ja kihlakunnantuomarina. Hän asui Siuron Knuutilan (Penttilä) kartanossa yhdessä Valpuri -vaimonsa kanssa. Pentti oli värikkään ajan värikäs ihminen.
 Lydecken Bengt mp3
Sävellys ja sovitus Jukka Hynninen, sanat Jukka Vuolle

Jukka Hynninen  

Siuron Penttilän kartano kätkee sisälleen paljon mielenkiintoista henkilöhistoriaa. Muun muassa Kaarina Hannuntytär on asuttanut kartanoa. Kaarinan puoliso, kuningas Kustaa Vaasan poika Juhana Herttua lahjoitti kartanon Kaarinalle.
 Martin mp3
Sävellys trad. Teksti Tapio Mattlar

 

Pirkkalainen  

Pentti Lydekenpoika istui ja neuvotteli samassa pöydässä tärkeimpien Ruotsin ja Tanskan ylimysten kanssa. Pentin poika Petrus opiskeli Pariisin yliopistossa. Petruksen opiskeluaikana kuuluisa heittiökirjailija J.Villon kirjoitti kuuluisan Testamentti -runokirjansa. Villonin runot ja tekstit tunnettin varmasti myös Siurossa.
 Pikku Katriina mp3
Sävellys trad. Sovitus Jukka Hynninen

Paula Hihnala  

Pentti matkusteli virkatehtävisään Tukholmassa, Tallinassa ja Kalmarissa ja kuuli lukemattomia mielenkiintoisia tarinoita. Matka laivalla Ruotsista Suomeen kesti kolmisen viikkoa. Petruksen opiskelutoveri Olavi Tavastin jäämistöstä löyti luuttu. Hän opetti kenties Penttiäkin soittamaan ja tapailemaan aikansa iskusäveliä.
 
Herra Petterin merimatka mp3
Sävellys trad. Sovitus Jukka Hynninen

Linkki Nokian Siurossa sijaitsevaan keskiaikaista perua olevaan Knuutilan kartanoon :
www.knuutila.fi
   

 

 

 

 

 

WWW.LAULUMIES.COM

Tämän Internet-sivuston
musiikin on tekijöiden ja musiikkikustantajien puolesta lisensioinut

Teosto / NBC

TEOSTO / NBC

 

 

Knuutilan kartanon sivuille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

WWW.LAULUMIES.COM